Dragan Pjevač

Advokat

Rođen 1956. u Čitluku,opština Gospić,Hrvatska.Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Supruga Dánica Pjevač rođena je 1955 godine u Gospiću,Hrvatska. Profesor je ruskog jezika i jugoslavenskih književnosti Do 1995. godine živeli su i radili u Hrvatskoj.Oboje govore engleski jezik. Krajem 1996. Dragan u Beogradu otvara Advokatsku kancelariju. Sa porodicom (dvoje dece) avgusta 1998 godine  odlazi u Ameriku.

 

Nakon sedam godina sa suprugom  vraća se u  Beograd gde nastavlja da  radi kao advokat.

 

Već 2011. godine Dragan primećuje prve znakove bolesti kod svoje supruge.Početkom maja 2014 godine u Kliničkom centru Srbija Danici je dijagnosticirana Alchajmerova bolest.

 

Pošto su deca u Americi svu brigu o supruzi Danici vodi suprug Dragan kao neformalni negovatelj. Poslednje tri godine, od kad je potreban nadzor 24 časa i puna briga nad Danicom( ne ume sama da se obuče, hrani, obavlja ličnu higijenu itd..)Dragan  praktično ne radi advokatske poslove iako je formalo još uvek upisan u Advokatsku komoru.

 

Namerava i dalje da sam vodi brigu o supruzi dok god je to moguće, jer smatra da je to najbolje za njegovu suprugu.

 

Dragan se uključio u  Srpsko udruzenje za Alchajmerovu bolest radi potrebe da se u Srbiji ozbiljnije priđe zdrastvenoj, socijalnoj i pravnoj pomoći ljudima sa Alchajmerovom bolešću.Naročito je to važno za porodice   slabijeg imovnog stanja, jer država Srbija ne prepoznaje dovoljno probeme obolelih i njihovih porodica .