Mirjana Cikota

Diplomirani ekonomista

Mirjana Cikota rođena 1982. godine u Bosanskoj Dubici. Diplomirani ekonomista po zanimnju. Živi i radi u Beogradu. Godinama je radila kao menadžer prodaje. U međuvremenu je postala licencirani medijator Srbije za zlostavljanje na radnom mestu.

Moja majka Jovanka boluje od demencije. Zadnje dve godine sama sam se brinula o njoj. Prolazila sa njom sve faze ove opake bolesti koje su teške i nepredvidljive. Od toga da ne zna više ništa da uradi sama kao i raznih vrsta napada, bolova i nesanice kao i do faze da ona ne zna više ni ko sam ja. To su veoma teški udarci na naše psihičko i fizičko stanje. Nalazite se u situacijama kada ne znate šta da uradite ni kako da pomognete nekome koga najviše volite. U takvim situacijama vam je potrebna stručna pomoć i podrška tima stručnih ljudi da vam olakšaju da se nosite sa svim tim fazama o kojima vi malo znate. Moja majka je sada u domu jer nije bilo drugog rešenja.

Zato se ja sa puno ljubavi i vere pridruzujem Srpskom udruženju za Alchajmerovu bolest i nadam se da ćemo uspeti da pomognemo mnogima koji se bore sa ovom opakom bolešću.