Osnovali smo podružnicu SUAB-a u Novom Sadu

Osnovali smo podružnicu Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest – SUAB u Novom Sadu.

U sredu 17. maja 2023. godine, na inicijativu članice Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest Milice Mitrović Marić iz Novog Sada, održana je Osnivačka skupština “Udruženja za Alchajmerovu bolest Novi Sad”, podružnice SUAB-a iz Beograda.

Naša Milica uspela je da okupi desetak srodnika/neformalnih negovatelja osoba obolelih od demencije, koji žive u Novom Sadu, kako bi se udružili i kroz Udruženje zagovarali za razvoj nedostajućih dnevnih usluga u gradu Novom Sadu za obolele od Alchajmerove bolesti i svih drugih vrsta demencije i radili na širenju informacija i podizanju nivoa svesti javnosti o pitanjima važnosti za prevenciju obolevanja od demencija i problema koje ova bolest nosi.

Na osnivačkoj skupštini učestvovala je i prof. dr Marija Semnić, iz Kliničkog centra Vojvodine, Klinike za neurologiju, koja je izabrana za predsednicu Upravnog odbora Udruženja. Za zakonskog zastupnika izabrana je Milica Mitrović Marić, neformalni negovatelj, sa iskustvom negovanja obolelog od ove bolesti.

Dugujemo zahvalnost udruženju Kolping Novi Sad, što su nam omogućili da u njihovom klubu Vitaplan održimo osnivačku skupštinu i posebno gospođi Čili Stojanović na gostoprimstvu!